Aktuellt / Praktik Grön Ungdom VT 2024

GRÖN UNGDOM SÖKER PRAKTIKANT INOM KOMMUNIKATION OCH SOCIALA MEDIER FÖR VÅRTERMINEN 2024

Om tjänsten

Som praktikant på Grön Ungdom  kommer du att få följa med i en spännande tid inom vårt ungdomsförbund. I juni infaller Europaparlamentsvalet och vi söker dig som brinner för sociala medier, kommunikation och vill arbeta i en politisk miljö.


Dina huvudsakliga uppgifter inkluderar att skapa innehåll för sociala medier, kommunicera med målgrupper och bistå med klippning och redigering av videor och bilder. Våra största plattformar är Instagram och TikTok men vi ser gärna att du är bekant med Youtube, Facebook och annan “gammelmedia”. Du kommer även att stötta upp med administrativa uppgifter och delta i planeringen av olika aktiviteter under våren. 


Du kommer framförallt att arbeta med Grön Ungdoms språkrör som bor i Göteborg samt Grön Ungdoms Europaparlamentskandidat som bor i Stockholm men även övriga delar av kansliet som just nu befinner sig i Frankrike, Bryssel såväl som Uppsala och Skåne. Det går därför bra att söka praktiken oavsett vart i landet du bor även om vi ser att det kan vara en fördel att bo i Göteborgs - eller Stockholmstrakten! 


Krav och kvalifikationer

Vi söker dig som  utbildar dig inom kommunikation, grafisk design eller webb och har rätt till studiemedel från CSN under din praktikperiod. Praktiken ingår som en del i din utbildning, alternativt  läser du en fristående praktikkurs som är CSN-berättigad. 

Tidigare erfarenhet inom kommunikation och sociala medier är meriterande, liksom engagemang inom gröna och hållbarhetsfrågor eller andra organisationer som delar vår värdegrund, även om detta inte är ett krav. Vi uppskattar ansvarsfullhet, flexibilitet och noggrannhet. 


Praktikperioden går att anpassa efter dina förutsättningar, men vi ser gärna att den utgör motsvarande en termin med start i januari/ februari och slut i juni. Exakta start och slutdatum enligt överenskommelse. Grön Ungdoms huvudkontor ligger på Ringvägen 126 i Stockholm. 


Ansökan

Sista ansökningsdag är den 15 januari. Intervjuer kommer att genomföras löpande och vi kan komma att tillsätta praktiken innan sista ansökningsdagen. Du ansöker genom att skicka ett personligt brev samt CV till förbundssekreterare & kanslichef linn.borseman@mp.se

Vid frågor eller funderingar går det också bra att maila linn.borseman@mp.se eller ringa 070-732 58 61. 

Vi ser fram emot din ansökan!