Om oss

Om oss

Det är vi som är framtiden

Grön Ungdom är Miljöpartiets ungdomsförbund. Vi har funnits sedan 1986 och kämpat för klimatet och rättvisa sedan dess. Två språkrör leder vårt arbete mot en värld där kommande generationer, djur och natur samt världens alla människor har lika plats att leva.

Mål och vision
Grön Ungdom är alla som växer upp i en värld präglad av klimatförändringar. Vi vet att vår generation behöver ta ansvar för tidigare utsläpp. Vi vet att klimatförändringarnas påverkan kräver handling. Och vi är beredda att agera.

Vår vision är en värld där jordens resurser delas lika och varje människa själv bestämmer över sin tid. Vi ska vara de sista som städar upp efter kortsiktiga vinstintressen på klimatets bekostnad. Vårt mål är ett rättvist samhälle.

Vad gör Grön Ungdom?
Vi är miljörörelsens röst i politiken. Vi organiserar och utbildar unga som är engagerade i klimat- och rättvisefrågor. Vi påverkar Miljöpartiet och allmänheten genom debatter, texter, samtal, kampanjer, motioner och övning. Vi välkomnar alla som vill ansluta sig till oss.

Riksårsmötet
Riksårsmötet hålls en gång per år och är Grön Ungdoms högsta beslutande organ. Under riksårsmötet, även kallat RÅM, samlas ombud från lokalavdelningar och distrikt i hela Sverige för att forma Grön Ungdoms politik och välja förbundets ledning.

Vill du veta mer?

Läs mer om vår politik här
Läs mer om förbundets ledning och kontakta oss här