Aktuellt

Aktuellt

30 May 2024

Grön Ungdoms sommarläger 2024

Nu är det dags för sommarens höjdpunkt - GRÖN UNGDOMS SOMMARLÄGER

06 May 2024

EU-valet 2024

Europa står inför ett vägval. Vi kan gå mot en accelererad klimatkris, fler som dör på Medelhavet och ökad fascism i Europa. Men det behöver inte bli så. Vi kan också bygga en grön och rättvis värld att längta efter – men då behöver fler rösta på gröna politiker som vill förändra!

10 March 2024

GU-nytt mars: Vi kräver omedelbart eldupphör

Läs om aktuell politik, utbildningar och möjligheter att engagera dig

29 February 2024

Engagera dig i EU-valrörelsen

Den 9e juni är det val till EU-parlamentet! Vill du engagera dig? Gå med i Grön Ungdoms EU-valrörelse! Oavsett om du tagit hundra debatter eller aldrig tidigare kampanjat vill vi att du skriver upp dig! Vi ger dig den utbildning och det stöd du behöver för att känna dig trygg att kampanja eller debattera för första gången.

27 February 2024

Du kan inte argumentera oss ur klimatkrisen, Pourmokhtari

Grön Ungdoms språkrör Rebecka skriver i Göteborgs-Posten.

26 February 2024

Ledarskapsutbildning 2024

Sök till Grön Ungdoms ledarskapsutbildning om du vill utvecklas inom politik, kommunikation, ledarskap och retorik! Sista ansökningsdag är 10 mars och utbildningen hålls två helger på våren.

07 January 2024

GU-Nytt Januari - GU ryter ifrån på Folk & Försvar!

GU-Nytt Januari - GU ryter ifrån på Folk & Försvar!

23 November 2023

GRÖN UNGDOM SÖKER PRAKTIKANT INOM KOMMUNIKATION OCH SOCIALA MEDIER FÖR VÅRTERMINEN 2024

Vill du vara en del av Grön Ungdom och arbeta med att främja gröna värderingar i samhället? Fokus för praktiken kommer att vara Europaparlamentsvalet som infaller i juni!

09 November 2023

Välkommen på vinterläger med Grön Ungdom Norr!

Bor du i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Härjedalen eller Västernorrland? Välkommen på vinterläger med GU Norr 20-21 januari 2024! Läs mer och anmäl dig senast 15 december.

31 October 2023

GU-nytt oktober & november - Ta med en kompis till GU!

I GU-nytt oktober & november kan du läsa om vad som är på gång i organisationen, missa inte att ta med en kompis till GU under Ta med en kompis-veckorna!

06 October 2023

Magda Gad är 2023 års mottagare av Zaida Catalán-priset

Zaida Catalán var aktivist, jurist, tidigare språkrör för Grön Ungdom och internationell expert på mänskliga rättigheter och kvinnorättsfrågor. I samband med Zaidas födelsedag, den 6 oktober, delar Grön Ungdom ut Zaida Catalán-priset i hennes ära.

04 October 2023

Aida Badeli är Grön Ungdoms kandidat till EU-parlamentet

Aida Badeli, tidigare språkrör för Grön Ungdom, är Grön Ungdoms officiella kandidat till Europaparlamentet.

17 September 2023

GU-nytt september - Ange inte min kompis!

I GU-nytt september kan du läsa vad som är på gång i organisationen och skriva under vår namninsamling mot angiverilagen!

01 August 2023

GU-nytt augusti - vill du kandidera till uppdrag?

Hej bästa medlem! I GU-nytt kan du läsa om spännande uppdrag att kandidera till på GU riks, ett internationellt läger om grön säkerhetspolitik i Budapest samt om temat för nästa nummer av Bladet!

31 July 2023

Riksorganisationen söker en vikarierande organisationsutvecklare på heltid

Nu söker Grön Ungdom riks en vikarierande organisationsutvecklare på 100%.

09 June 2023

Sluta se homosexuella män som orena - låt dem ge blod

Sverige befinner sig i en akut blodbrist, men regeringen undviker en av de viktigaste möjligheterna för ökade bloddonationer. Tilde Isaksson och Anna Nilsson Örnestrand skriver i GP om hur sjukt det är med förlegade regler för vilka som får ge blod.

06 June 2023

GU-nytt juni - praktikplatser i Bryssel och klistermärkestävling!

I månadens GU-nytt kan du läsa om roliga uppdrag som finns att söka, både lite kortare sådana och längre praktikplatser i Bryssel. Det finns också sommarhälsningar, klistermärkestävlingar och lite annat smått och gott!

21 May 2023

Beställ Grön Ungdoms tidning!

Årets första nummer av Bladet handlar om yttrandefrihet. Ta del av debatten och beställ Bladet, Grön Ungdoms egna tidning! Lägg din beställning senast 11 juni för att få ett fysiskt exemplar hem till din brevlåda.

03 May 2023

Rebecka debatterar slöjförbud mot Liberala Kvinnor

Har du sett debatten om slöjförbud som Rebecka tog mot Liberala Kvinnor igår? Om inte, klicka här och lär dig mer om vad Grön Ungdom tycker i frågan!

01 May 2023

GU-nytt maj - sänk arbetstiden!

I GU-nytt maj kan du läsa om vad som är på gång i Grön Ungdom och om våra kommande aktiviteter på riksnivå.

02 April 2023

GU-nytt april - sommarläger, jobba för GU & info från FS!

Nu är ÄNTLIGEN GU-nytt för april månad ute! Vi är så peppade på att dela info om allt som är på gång i organisationen. Läs mer om hur du kan engagera dig i den gröna rörelsen...

23 March 2023

Grön Ungdom värvar - och återvärvar!

Nytt år och dags att förnya ditt medlemskap i Grön Ungdom! Tillsammans gör vi motstånd mot den blåbruna regeringen och står upp för klimat och antirasism. Du behövs, för ju fler vi är, desto starkare motstånd kan vi göra. Läs mer i artikeln hur du gör för att förnya och fortsätta vara medlem.

19 March 2023

Är du Grön Ungdom syds nästa verksamhetsutvecklare?

Bli verksamhetsutvecklare för Sveriges bästa ungdomsförbund! Tjänsten är 25% (med möjlighet till 75%). Lämna din ansökan senast 9e april!

16 March 2023

Raka rör - en youtubeserie & podd med våra språkrör

Grön Ungdom har blivit med podd! In och lyssna på första avsnittet av Raka Rör där våra språkrör Rebecka Forsberg och Leon Mc Manus pratar om allt från regeringens rekordlåga förtroende till vad de gjorde på 8e mars.

08 March 2023

GU-nytt mars - Åk till Bryssel med Grön Ungdom!

Internationella utskottet ordnar en studieresa till Bryssel och EU-parlamentet 21-25 maj. Om detta och mycket mer kan du läsa i nyhetsbrevet GU-nytt!

16 February 2023

GU Debatterar - förbjud hyvling!

GUs arbetsmarknads- & ekonomiskpolitiske talesperson Michael och språkrör Leon skriver i ETC om varför hyvling borde förbjudas.

15 February 2023

Grön Ungdoms nya språkrör

Helgen 3-5 februari höll Grön Ungdom riksårsmöte i Lund. På riksårsmötet valde ombuden nya språkrör, ny förbundsstyrelse och beslutade om vilken politik vi ska driva. Läs mer i artikeln!

13 December 2022

Grön Ungdoms språkrör Aida Badeli avgår

Aida Badeli har varit språkrör för Grön Ungdom sedan 2019. Nu lämnar Badeli sin post i samband med Grön Ungdoms riksårsmöte i februari 2023.

01 December 2022

Gå med i Grön Ungdom Norrbotten!

Nästa vecka håller vi medlemsträffar i Luleå, Haparanda och Gällivare. Passa på att träffa Grön Ungdoms språkrör och förbundsstyrelse, snacka politik och lär dig mer om hur du kan engagera dig!

23 November 2022

Boka utbildning med GU!

Vill du att språkrören eller förbundsstyrelsen ska hålla en utbildning i din lokalavdelning? Boka en av våra utbildningar under vintern! Du väljer själv vilken utbildning du vill gå, när den ska hållas och på vilken ort.

31 October 2022

Sök tjänsten som verksamhetsutvecklare för Grön Ungdom Väst

Nu söker Grön Ungdom Väst en verksamhetsutvecklare på 100%. Ansök senast 27 november.

28 October 2022

Sluta festa med mördare - porta Irans ambassadör från Nobelfesten

Både Ryssland och Belarus har portats från Nobelfesten, med anledning av deras fruktansvärda anfallskrig mot Ukraina. Men en inbjudan som kvarstår är den till Irans ambassadör. Har Nobelstiftelsen missat rapporteringen om den massaker som just nu pågår i Iran?

29 September 2022

Kandidera till förtroendeuppdrag inför RÅM 2023!

Kandidaturtiden för vissa förtroendeuppdrag inför RÅM 2023 har förlängts. Ta chansen och kandidera till internationell sekreterare, revisor, representant i MPs valberedning, kongressombud eller chefredaktör för tidskriften senast 2 oktober!

24 September 2022

Sök till GU Spetz!

19-20 november anordnas GU Spetz, Grön Ungdoms fördjupande utbildning om politik och det politiska hantverket. Ansökan är öppen för medlemmar fram till 9 oktober!

22 September 2022

Digital introträff för nya medlemmar

Torsdag 29 september har Grön Ungdom en digital introträff för nya medlemmar. Förbundssekreterare Lovisa berättar om GU och hur du kan engagera dig! Hoppas vi ses!

26 August 2022

Grön Ungdom släpper vallåt 2022

Grön Ungdom släpper en vallåt. Visst är det sjukt?

25 August 2022

Den skitiga valrörelsen visar att vi lever i ett rasistiskt land.

Hur kan vi befinna oss i ett politiskt läge där det anses mer förtroendeingivande att stå enad i energipolitik än att ta avstånd från uttalanden om återvandringståg eller att kvinnor i slöja är en “våldtäkt på Sverige”? Vi kräver krafttag mot rasismen.

23 August 2022

Grön i Sverige – en rapport av Nadja Vinberg

Utanförskapet växer. Bland flyktinginvandrare är arbetslösheten betydligt högre än bland inrikes födda. Men vilken etableringspolitik behövs för att fler ska komma in på arbetsmarknaden?

23 August 2022

Åk med oss till Wermland Pride!

Lördag den 3 september är Grön Ungdom i Karlstad på Wermland Pride. Låter det som något för dig? Följ med!

18 August 2022

Studenter måste ha råd att vara sjuka

Om studenter hade lik­värdig tillgång till sjukersättning, karensdag och a-kassa som jämnåriga med anställning skulle den psykiska ohälsan kunna motverkas. Vi kräver en bättre studenthälsa.

17 August 2022

Inte bara SD som skiter i klimatmålen

V, S, C, L, M och KD påstår sig stå bakom klimatmålen, men saknar helt politiken för att åstadkomma de utsläppsminskningar som klimatmålen kräver. Vi unga förtjänar bättre.

06 August 2022

Ge mer resurser till könsbekräftande vård

Årets tema för Stockholm Pride är "dags att bekänna färg". De senaste åren har bakslagen för hbtqi-rättigheter blivit allt fler. Framförallt märks en tillbakagång för transpersoners rättigheter.

02 June 2022

Åk med Grön Ungdom till Almedalen!

I år befinner sig Grön Ungdom i Visby mellan 4-7 juli. Vill du åka med Sveriges bästa ungdomsförbund? Anmäl dig senast 5 juni!

01 June 2022

Vi ska krossa gängen, inte förtroendet för polisen

Det dödliga våldet måste få ett slut. Men så länge lösningarna riskerar att skada tilliten till det svenska samhället gör vi oss själva en björntjänst. För att motverka rasprofilering och öka allas trygghet vill vi göra det obligatoriskt för polisen att ge ett kvitto till varje person de stoppar som berättar när och varför kontrollen skett.

29 May 2022

Det sista klimatrörelsen behöver är att söndras inifrån

Tänk att motståndet mot miljörörelsen och klimatpolitiken i valrörelsen 2022 skulle komma från vänster – påhejad av både socialdemokratiska ministrar och ledarskribenter. Vår förbundssekreterare Lovisa Berglund säger ifrån.

19 May 2022

Turkiet blockerar Nato-medlemskap - överge inte kurderna, S

Bara timmar efter att Sveriges regering röstade för ett Nato-medlemskap började Erdogan ställa motkrav. Att ge efter för Erdogans maktspel vore att svika kurderna. Det är vår skyldighet att stå upp för kurders rättigheter – Ann Linde, vad gör du när en diktator försöker bestämma över svensk utrikespolitik?

15 May 2022

Visst är det sjukt? Grön Ungdoms valkampanj är här!

Visst är det sjukt att utsläppen, rasismen och klyftorna ökar? Det tycker vi med. Grön Ungdoms valkampanj handlar om systemfelen, och vad vi ska göra för att skapa ett bättre samhälle.

01 May 2022

Politik för bättre villkor på jobbet.

I dag är det 1 maj. Miljöpartiet, som på ­80-talet bildades ur freds-, kvinno- och miljörörelsen, har av ­förklarliga skäl inte samma förankring i arbetarrörelsen som S och V. Men trots det kan och bör vi driva arbetsmarknadspolitik för 2000-talet!

19 April 2022

Åk på festival med Grön Ungdom

Är detta Sveriges roligaste sommarjobb? We think so! Till sommaren kommer Grön Ungdom att åka på så många festivaler som möjligt, för att snacka grön politik med unga. Vill du bli en del av vårt team? Sök senast 9 maj!

01 April 2022

Sveriges migrationspolitik måste bli human igen

Kriget i Ukraina sätter fingret på ett plågsamt tydligt faktum – Sverige och EU gör skillnad på människor som flyr, beroende på var de flyr ifrån. Vi kräver en medmänsklig migrationspolitik.

30 March 2022

Du behövs i valrörelsen

Vi växer! Sök uppdraget som kampanjambassadör i Malmö för att hjälpa Miljöpartiet vinna valet.

21 March 2022

Sök vår ledarskapsutbildning

Vill du bli en ledare i Grön Ungdom inför valrörelsen? Ansök då till vår ledarskapsutbildning.

17 February 2022

Grön Ungdom Väst söker kampanjambassadör

Bli Grön Ungdom Västs nästa kampanjambassadör

16 February 2022

Riksorganisationen söker en projektledare på heltid i valrörelsen

Nu söker Grön Ungdom riks en projektledare till valet på 100% i Stockholm.

16 February 2022

Stockholmsregionen söker en verksamhetsutvecklare

Nu söker Grön Ungdom Stockholmsregionen en verksamhetsutvecklare på 100%. Ansök senast 13 mars.

11 February 2022

Aida Badeli & Rebecka Forsberg är nya språkrör

Under riksårsmötet valdes Aida Badeli och Rebecka Forsberg till nya språkrör. Dessutom fick Lovisa Berglund förnyat förtroende som förbundssekreterare, och Alma Gunnarsson valdes till ny Internationell sekreterare.

09 February 2022

Boka utbildning inför valet!

Vill du göra en insats för Grön Ungdom i valet? Boka en av våra utbildningar under våren! Vi skillar upp dig i grön ideologi, värvning eller debatt, helt efter ditt önskemål.

04 February 2022

Ledigt jobb i Grön Ungdom Syd

Nu söker Grön Ungdom en ombudsperson på 25-50 % i region Syd. Lämna din ansökan senast 20 februari!

27 January 2022

Varför hatas MP så av högern?

Lyssna på David Ling i ETC:s podd Tyckpressen.

05 January 2022

Valberedningens förslag till språkrör och förbundssekreterare

Valberedningen har valt att föreslå Aida Badeli och Rebecka Forsberg till språkrör, tillsammans med Lovisa Berglund som förbundssekreterare inför riksårsmötet i februari.

16 December 2021

Grön Ungdom fixar HPV-vaccin

I dag erbjuder Region Skåne avgiftsfri vaccinering mot HPV till alla kvinnor upp till 26 år. Grön Ungdom har drivit frågan hårt under hösten och är stolta över att det nu blir verklighet!

12 December 2021

Bli kampanjambassadör för Grön Ungdom Stockholm

Nästa år är det val i Sverige – kanske det viktigaste valet någonsin. Vi behöver vara många som står upp för ett grönt och rättvist samhälle. Nu söker vi dig som brinner lite extra för att engagera och välkomna fler till den gröna rörelsen.

06 December 2021

Sossarna älskar gruvor, men samer då?

Gállok-området är mycket viktigt för renskötseln och den samiska kulturen, och där finns flera betydelsefulla natur- och kulturvärden – oavsett hur mycket Socialdemokraterna älskar gruvor. David Ling, Märta Stenevi m.fl. skriver om varför Gállok inte ska exploateras av gruvnäringen.

24 November 2021

Grön Ungdom stöttar Miljöpartiet - ingen blåbrun budget för ett grönt parti

Riksdagen släppte fram Sveriges första kvinnliga statsminister bara för att några timmar senare säga ja till M/KD/SD:s budgetförslag. Vi är både besvikna på Centerpartiet och oerhört stolta över Miljöpartiet som i och med detta lämnar regeringen.

17 November 2021

Sök tjänsten som verksamhetsutvecklare i Uppsala

Brinner du för ungas engagemang? Är du intresserad av politik och vill se Miljöpartiet växa inför nästa års riksdagsval? Då ska du söka jobbet som verksamhetsutvecklare senast 5 december!

02 November 2021

Sök tjänsten som verksamhetsutvecklare i Väst

Brinner du för ungas engagemang? Är du intresserad av politik och vill se Miljöpartiet växa inför nästa års riksdagsval? Då ska du söka jobbet som verksamhetsutvecklare senast 28 november!

28 October 2021

Klimatkrisens början - en rapport av Julius Rosenlund

Det är bråttom. Alla tänker på och pratar om klimatet. Men vad är det vi faktiskt gör och vad mer kan vi göra?

17 October 2021

Grön Ungdoms vinster på MP:s kongress

Den 15-17 oktober hölls Miljöpartiets digitala kongress, vilket resulterade i massa bra politik. Se vad Grön Ungdom är särskilt stolta över!

14 October 2021

Vi vann silver i Svenska Designpriset

Det är med stor glädje och stolthet som Grön Ungdom och Studio Signatur tar emot silvret i Svenska Designprisets tävling, kategori Identitet Redesign.

06 October 2021

Åk på Grön Ungdom Västs höstläger

Den 5-7 november anordnar Grön Ungdom Väst höstläger på Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke. Det blir en fullspäckad helg som bjuder på aktiviteter och gött häng tillsammans med alla medlemmar i väst.

14 September 2021

Grön Ungdoms grafiska identitet nominerad till Svenska Designpriset

Vår nya grafiska profil togs fram för att stärka vår position som Sveriges roligaste, radikalaste och aktivaste ungdomsförbund. Förutom att lyckas med just detta har det fantastiska arbetet blivit nominerat i Svenska Designprisets kategori "Identitet Redesign".

09 September 2021

Planera valrörelse med Grön Ungdom Väst

Nu börjar valrörelsen – var med och påverka hur den ska se ut! Torsdag den 23 september håller Grön Ungdom Väst ett medlemsmöte där du ges chans att påverka valrörelsens innehåll i hela förbundet. Medlem? Kom dit!

03 September 2021

Käka pizza med Grön Ungdom Nyköping!

Onsdag 15 september är vi ett gäng som ses på Restaurang Milano kl 18 för att käka pizza och snacka politik. Wanna join? Kom dit!

02 September 2021

Valpepp i Linköping

Grön Ungdom Linköping hostar valträff med förbundssekreterare Lovisa Berglund på måndag 6 september kl 17:00. Kom dit och lär dig allt om en grön valrörelse!

19 August 2021

"Högern säger bara nej, mindre och stopp"

IPCC:s rapport bekräftar bara vad vi redan vet. Vi behöver inte fler rynkade pannor och bekymrade politiker – vi behöver ledarskap och en framtid vi kan tro på. Förslagen för att stoppa utsläppen finns redan. Men så länge högern fungerar som bromskloss så kommer vi aldrig lyckas ställa om, säger David Ling.

06 July 2021

Ansök till mentorskapsprogrammet för tjejer och icke-män

Succén fortsätter! Under hösten kan tjejer och icke-män i Grön Ungdom få en egen mentor som stöttar dig i din personliga och politiska utveckling. Vill du ta mer plats i partiet? Sök!

30 June 2021

Bli kampanjambassadör
för Grön Ungdom

Intresserad av politik och engagemang? Gillar du att träffa nya människor? Bli kampanjambassadör för Grön Ungdom! Sök uppdraget senast 22 augusti.

22 June 2021

C borde släppa marknadshyrorna

I måndags fälldes regeringen av V, M, KD och SD. Om talmansrundor inleds måste Centerpartiet släppa kravet på fri hyressättning i nyproduktion.

07 June 2021

Vi ska bli skogsägare.

Svensk skog skövlas när den egentligen borde stå orörd. Därför har vi startat en insamling. Vårt mål? Att köpa skog för att skydda den.

19 May 2021

Gå vår gröna grundkurs

22 juni lanseras GU Bas - en grundkurs i grön ideologi, grön syn på aktuell politik samt Miljöpartiets och Grön Ungdoms historia.

18 May 2021

Är du vår nya kommunikatör?

Grön Ungdom söker dig som vill jobba med kommunikation i Sveriges bästa ungdomsförbund i Sveriges roligaste projekt – valrörelsen 2022.

16 May 2021

Picknicka med GU Gotland 30 maj

Är du mellan 13-28 år, bor på Gotland och är nyfiken på Grön Ungdom? Intresserad av klimat, feminism eller politik och vill lära dig mer? Kom på picknick med oss!

14 May 2021

Dags att agera. Utrota livmoderhalscancer!

150 kvinnor dör varje år till följd av livmoderhalscancer. Många av dem är unga. HPV-vaccinet kan rädda liv. Det är dags för regionerna att prioritera unga kvinnors hälsa och erbjuda gratis HPV-vaccin.

12 May 2021

Prata politik & ideologi på GU Meets

Varannan tisdag kl 19:00 kan medlemmar över hela landet snacka politik och ideologi med varandra. Nyfiken på andra unga gröna? Varmt välkommen till GU Meets!

07 May 2021

10 skäl att stänga Bromma flygplats

Läs Grön Ungdoms 10 bästa argument till att stänga Bromma för gott.

03 May 2021

Sverige behöver öka invandringen - det är fakta

Nyligen presenterade L, KD, M och SD ett gemensamt migrationspolitiskt förslag som, om det blev verklighet, skulle få katastrofala konsekvenser för integrationen. Men problemet är större än så. Det blåbruna blocket försöker måla upp en bild av att det pågår en massinvandring till Sverige som snart leder till systemkollaps. Den sortens retorik är ren lögn och bidrar till att helt avhumanisera människor med annan etnisk tillhörighet än svensk.

28 April 2021

"Att stänga Bromma är bara början"

Regeringens besked om att stänga Bromma flygplats är välkommet. Men det räcker inte. Runt om i landet fortsätter staten och kommunerna att stödja flyget med skattemedel. Nu måste resten av flygets subventioner stoppas.

25 April 2021

Bor du i Uppsala och vill veta mer om Grön Ungdom?

Grön Ungdom Uppsala håller en uppstartsträff tisdag 27 april kl 16:30. Intresserad av att engagera dig i Grön Ungdom? Välkommen!

23 April 2021

GU Talks om sjukvård och New Public Management

Tisdag 27 april 19:00 snackar vi hälso- och sjukvård med Nicklas Attefjord (MP). Vad är New Public Management, och hur har det kunnat bli en så stor del av styrningen av den offentliga sjukvården?

12 April 2021

Vi accepterar inte inhuman politik

Fler än 70 remissinstanser sågar migrationskommitténs förslag. Trots det väljer regeringen att lägga fram politik som kommer göra det svårare för människor på flykt att skapa sig en trygghet i Sverige. Ofattbart och fel, menar vi i Grön Ungdom.

07 April 2021

EU-kommissionen måste agera - skriv under för 1,5-gradersmålet

En miljon underskrifter. Om vi lyckas samla så många namn måste EU-kommissionen reagera. Stötta Fridays For Futures europeiska medborgarinitiativ (ECI) och skriv under du med!

26 March 2021

Grön Ungdom har ny look, men samma innehåll

I mars 2021 lanserade Grön Ungdom sin nya hemsida och grafiska profil. Säg hej till ett varmt, tydligt och självsäkert ungdomsförbund<3

18 March 2021

"V äger inte frågan om klassklyftor"

Grön solidaritet innebär att varje människa ska få både försöka och misslyckas. Det kräver att samhället erbjuder ett skyddsnät där ingen hamnar mellan stolarna. Det kräver en omfördelning av resurser, från den som har mycket till den som har lite, säger Aida Badeli när hon intervjuas av ETC.

16 March 2021

Vi måste chilla med kärnavfallet

Kärnkraftsindustrin försöker stressa fram ett beslut om slutförvaret, trots att många frågetecken kvarstår. Med hot om elbrist och driftstopp i kärnkraftverken vill man få ett snabbt beslut om något som ska vara i 100 000 år. Det är oansvarigt. Staten måste sätta ner foten, säger David Ling.

12 March 2021

Unga kvinnor dör - dags för regeringen att agera

”Om det finns en lösning för att utrota den tredje vanligaste cancerformen i Sverige, låt oss ta den”, skriver Aida Badeli och Katarina Folkeson och uppmanar regeringen att investera i unga kvinnors hälsa och framtid.

04 January 2021

GU Talks

Missa inte Grön Ungdoms digitala samtalsserie om aktuell politik.

07 December 2020

Grön Ungdom sågar migrationskommitténs förslag

Vi kommer aldrig acceptera en politik som splittrar familjer, försvårar möjligheten att etablera sig, ökar ojämlikheten och försämrar asylsökandes tillgång till grundläggande samhällsfunktioner

12 November 2020

Grön Ungdom om migrationspolitik

För oss gröna är det självklart: svensk migrationslagstiftning måste vara human och rättssäker. Här går vi igenom varför vi inte kan ställa oss bakom migrationskommitténs förslag till ny migrationspolitik.

10 March 2020

Vi måste säga nej till Preemraff - allt annat är hyckleri

Vi står inför mänsklighetens största kris någonsin. Politiker från alla läger har i flera år talat sig varma om klimatsatsningar – men det är nu det gäller. Varje investerad krona i den fossila industrin är en krona investerad i klimatkrisen. Det är dags att bekänna färg och avveckla oljebolagen, säger David Ling.