Aktuellt / Nej till Preemraff

Vi måste säga nej till Preemraff - allt annat är hyckleri

Tillsammans med i princip hela den svenska miljörörelsen har vi krävt att regeringen stoppar Preemraff och i dag, tisdag den 10 mars, demonstrerar vi mot Preems expansionsplaner. Vi protesterar därför att vi inte längre har råd att tillåta investeringar i klimatkrisen. Vi protesterar därför att det är vår framtid det handlar om.

Att satsa miljarder på att bygga ut ett oljeraffinaderi, samtidigt som vi vet att vi måste halvera utsläppen på tio år, är ett historiskt svek. Det är inte konstigt eller oväntat att ett företag vars hela verksamhet bygger på att människor bränner fossila bränslen – som Preem – gärna expanderar och ökar sin produktion och därmed försäljning och vinst. Men att den svenska regeringen skulle tillåta en massiv ökning av utsläppen i miljontonsklassen, det är för oss helt otänkbart.

Politiken måste visa mod. Vi måste stå upp emot oljebolagen och skadliga fossila intressen. Därför demonstrerar vi, och vi kommer inte ge oss förrän Preem lägger ner planerna på att bygga ut sitt oljeraffinaderi.