Hej! Nästa vecka, på måndag den 22:a Augusti klockan 19:00, har vi ett beslutande medlemsmöte där vi ska välja våra ombud till Grön Ungdoms förbundskonferens.

Du kan kandidera genom att maila agnes.johansson@mp.se, det blir dock en sista minuten-kandidatur eftersom att valberedningen stängde sin kandidatur i söndags.

Maila elonwissing@hotmail.com för att anmäla dig till mötet 🙂

Share this article:

Tags:

ÅRSMÖTE15Årets stora happening: Grön Ungdom Norrs årsmöte!

29 MARS, 19.30 – 22.00. För att delta på årsmötet så lägger du till agnes.johanson på Skype. Skypemötet kommer fungera som en telefonkonferens, du deltar alltså via röst eller genom chatt om du vill det.

MOTION
Vill du skicka in en motion till årsmötet? Mejla din motion till agnes.johanson@mp.se SENAST 15 mars. Läs mer här om hur en motion skrivs.

KANDIDERA
Om du vill kandidera till ett förtroendeuppdrag inom regionen gör du det genom att mejla ditt namn, din ålder, vilken ort du bor på och vilket uppdrag du kandiderar till, till anton.fendert@gmail.com. Skriv “Kandidatur Norr” i ämnesraden på mejlet. Här kan du läsa om de förtroendeuppdrag för regionen som det går att kandidera till.

Det som tas upp under årsmötet är:
– Fråga om årsmötets behöriga utlysande
– Val av mötesordförande samt en mötessekreterare
– Val av justerare tillika rösträknare
– Fastställande av dagordning
– Styrelsens verksamhetsberättelse samt resultat- och balansräkning
– Revisionsberättelse
– Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen
– Behandling av propositioner
– Behandling av motioner
– Fastställande av budget
– Fastställande av verksamhetsplan
– Fastställande av stadgar
– Val av ledamöter i styrelsen samt sammankallande i denna
– Val av språkrör
– Val av firmatecknare
– Val av valberedning
– Val av revisor/er
– Övriga frågor

Regionens stadgar hittar du här!

Frågor? Mejla: agnes.johanson@mp.se

Share this article:

Tags:

liv rydell

Liv Rydell, ledamot i Grön Ungdom Norrs styrelse, svarar på en debattartikel på Nyheter24:

Hej Frida Lind,
Du skriver i din debattartikel att nakna bröst inte är jämställdhet. Jag ställer mig emot det och säger att jo, det är visst jämställdhet med nakna bröst. Varför ska jag förklara nu.

När du, Frida, säger att du inte vill ha (kvinnors)bröst guppande fria på badhusen, för att du tycker att bröst är något privat, är det en konsekvens av patriarkatet. Varför blir det ingen grej av att män inte skyler sina bröst, men när kvinnor inte gör det? 

För att kvinnokroppen är sexualiserad, manskroppen är det inte. Missförstå mig rätt nu, du får absolut tycka att dina egna bröst är en privat sak, men fundera på vart ifrån dessa tankar kommer.

Tycker du verkligen att dina bröst är en privat sak eller är det för att vi (kvinnor) har fått höra sedan barnsben att vi måste skyla våra kroppar? Eller är det för att i våldtäktsfall efter våldtäktsfall så går förövaren fri för att offret hade ”utmanande” kläder (vad fan det nu är) och på så vis triggade förövaren till att förgripa sig på offret? Eller(!) är det så, att det är en kombination av det här, plus år av förtryck som en konsekvens av att leva i ett patriarkat? Där män igen och igen gör anspråk på kvinnors kroppar och anser sig ha rätten till dessa och att kommentera dessa i tid och otid? 

När du har funderat på det här, Frida, och efter det fortfarande kommer fram till att dina bröst är en privat sak då är de en privat sak. Innan dess, tänk dig för innan du väljer att skuldbelägga kvinnor för att de vill ha samma rättigheter som män.

Så jo, Frida, nakna bröst är jämställdhet. För den dagen jag kan gå i bar överkropp på sommaren för att det är för varmt med kläder utan att behöva bli objektifierad, sexualiserad, catcallad och få diverse kränkande förslag ropade efter mig, då har vi kommit en bra bit på vägen mot ett jämställt samhälle. 

I dag kan jag inte det, och det är fel. Varje gång en kvinna väljer att skyla sig för att ”samhället säger att en bör det”, är det ett tecken på att män fortfarande har större makt över kvinnors kroppar än kvinnorna själva. För det är männen som sexualiserar och objektifierar kvinnokroppen, inte kvinnorna.

Jämställt betyder att alla ska få existera på samma villkor. När (kvinnors)bröst betraktas på ett annat sätt än mäns, då är det inte jämställt.

Tänk på det, Frida. Tack för mig.

Liv Rydell,
styrelseledamot Grön Ungdom Norr

Share this article:

Tags:

Nu kör @hannalidstrom kampanjsläpp för oss i Norr! #grönu https://t.co/v3AXVzdEv2
Följ oss på Twitter