Andreas Hernbo

Säg hej och välkommen till Grön Ungdom Västs nya kampanjledare Andreas Hernbo! Han kommer jobba med vår utåtriktade verksamhet och kommunikation. Tveka aldrig att hör av dig till denna stjärna på: andreas.hernbo@mp.se eller 073-6215732.

Share this article:

Tags:

Till kongressen 2016 har Miljöpartiets partistyrelse på initiativ av Grön Ungdom lagt fram en proposition om tätare städer. Det är i grunden väldigt bra. Tätare orter är näm- ligen smart miljöpolitik. När människor kommer närmre varandra minskar behovet av bilen, och en större del av transporten kan ersättas av kollektivtrafik, gång eller cyk- ling. Förtätningen skapar också en trevligare vardag för invånarna. Ju fler som bor på samma plats, desto större blir underlaget för caféer, tjänsteföretag, kulturscener och lokalbutiker. Den miljöpartistiska staden sprudlar av liv! Ett samlat dokument med Grön Ungdoms förslag kring stadsbyggnad hittar du här!

Share this article:

Tags:

Tillsammans visar vi på att den gröna rörelsen växer sig starkare och att det är dags för politikerna att ställa höga krav på utsläppsminskningar och på att EU tar sitt ansvar. Genom att illustrera en dragkamp mellan miljörörelsen och sittade makthavare och frågar oss vilken sida som EU ska stå på.

Allt du behöver är dig själv – kom som du är och var med på aktionen! Vi ses klockan 17.00 på tisdag vid brunnsparken – precis vid jafaris dounuts. Klockan 17 går vi igenom hur aktionen går till för att sedan genomföra den tillsammans.

Journalistikstudenter kommer finnas på plats för att filma aktionen och även intervjua några av deltagarna. Se det som ett superbra tillfälle att få lite mediaträning inför supervalåret!

Självklart står vi för dina resekostnader till och från aktionen, glöm inte att spara kvittot!

Frågor? Hör av dig på 0729810291 eller carolina.bruseman@gmail.com. Vi ses på tisdag!

Share this article:

Tags: