Almedalen med grön ungdom

ÅK MED GRÖN UNGDOM TILL ALMEDALEN 2016!
Grön Ungdom Stockholm, Väst och Syd anordnar din resa till politikernas egna sommarparadis – Almedalsveckan på Gotland! Politikerveckan i Almedalen på Gotland är en av Sveriges största mötesplatser för opinionsbildare av olika slag. Ta chansen att få många intressanta möten, ny kunskap och nya perspektiv. Dessutom erbjuds en trevlig somrig miljö med många oförglömliga minnen och nya gröna vänskaper. Till skillnad från våra andra läger anordnar vi själva få egna aktiviteter utan deltar på de aktiviteter som andra organisationer anordnar under veckan. På Miljöpartiet de Grönas dag på fredagen förväntas alla delta.

BOENDE
Vi kommer att bo på Wisbygymnasiet på golvförläggning under hela veckan. Tänk därför på att ta med dig liggunderlag, sovsäck eller dylikt. Duschar kommer att finnas att tillgå på skolan.

INFORMATION & ANMÄLAN FÖR DIG I VÄST
Grön Ungdom Västs Almedalsläger kommer att pågå 2 juli– 9 juli. Vi reser med tåg till och från Stockholm, buss mellan Stockholm och Nynäshamn och färja mellan Nynäshamn och Visby. Väl i Visby sover vi på klassrumsgolv och därför
gäller det att ta med eget liggunderlag och sovsäck. Vi kommer tyvärr inte ha tillgång till kök på plats och därför erbjuder vi ingen mat, så varje deltagare stå själv för alla måltider. Det serveras dock en hel del gratis mat på de olika evenemangen under veckan.

Det är inte tillåtet för någon deltagare att någon gång under lägret inta alkohol. För deltagare under 18 år krävs målsmans godkännande för att få delta.

Lägret har en deltagaravgift på 500 kr. Sista anmälningsdag är den 10 april. Du anmäler dig via följande länk: http://goo.gl/forms/NeNWr48cIR

För mer information eller frågor, kontakta AnnaSofia på 0739159404 eller annasofia.alexandersson@mp.se

Share this article:

Tags:

Det gick inte bra. Fler människor valde att rösta på rasismen än på framtiden, klimatet och medmänskligheten. Men det betyder bara en sak: valrörelsen börjar nu. För vi är många. Grön Ungdom har aldrig varit större än idag, och genom att visa att vi raka motsatsen till rasism, främlingsfientlighet och stängda gränser kommer vi att växa ännu mer.

Valet gick inte bra men vår valrörelse gjorde det. Ni är så många som gjort så mycket. Alla som tagit bokbord och debatter, alla som gått upp en timme tidigare för att kampanja. Alla som stod och delade ut valsedlar hela dagen igår. Alla ni som kämpat och kommer fortsätta kämpa – det är vår tid nu.

För att muntra upp mig själv har jag under dagen gått in på skolval.se och kikat på skolor där alla ni har varit. Stått och kampanjat, tagit debatter och bokbord. Och där är det snarare regel är undantag att MP är minst tredje största partiet. Ni har verkligen gjort skillnad. Tack för allt du gjort under valrörelsen – nu fortsätter vi att kämpa.

Vi går ut från valrörelsen med en starkare organisation är någonsin. Nu handlar det om att ta tillvara på vårt gemensamma engagemang för en bättre värld. Som medlem i Grön Ungdom gör du skillnad. Nu startar lokalavdelningar och lokalgrupper, påverkar politiken på alla nivåer och gör skillnad.

Glöm inte att ta kontakt med din lokala Miljöparti-avdelning för att kandidera till kommunala uppdrag, och glöm inte heller att vi mer än gärna hjälper dig i den processen.

De närmaste veckorna händer detta i Grön Ungdom Väst:
– 17 september klockan 18-20: Dag för nya medlemmar. Kansliet i Göteborg, Ekelundsgatan 4.
– 18 september klockan 18-20: Diskussionskväll i Göteborg. ”Baksmällan – om valresultatet”. Ekelundsgatan 4.
– 25 september klockan 16-20: Valutvärdering med Grön Ungdom Väst och Grön Ungdom Göteborg. Hur gör vi nästa valrörelse bättre? Ekelundsgatan 4.
– 27 september klockan 12-14: Dag för nya medlemmar. Kansliet i Göteborg, Ekelundsgatan 4.
– 27 september klockan 14-17: TILLSAMMANS FÖR MEDMÄNSKLIGHET. Tillsammans går vi vidare från valresultatet, pratar om hur rasismens inflytande ska minimeras och hur vi i fyra år ska jobba för en medmänsklig politik. Samling på Ekelundsgatan 4 – ta med alla dina vänner.

Under alla träffar bjuds det på fika, och vi betalar självklart din resa, glöm bara inte att spara kvittot. Runt om i regionen kommer våra lokalavdelningar också anordna aktiviteter som inte finns med i ovanstående lista – kika in på hemsidan och våra lokala Facebook-grupper för mer information.

Den 31 oktober till 2 november ordnar vi höstens fetaste utbildning – en hel helg om grön politik och om att påverka i verkligheten. All information och anmälan hittar du här: http://www.gronungdom.se/evenemang/hostutbildning-med-gron-ungdom-vast/

Grön Ungdom Väst på Facebook: https://www.facebook.com/groups/5927820228/?fref=ts
Grön Ungdom Göteborg på Facebook: https://www.facebook.com/groups/4940988719/?fref=ts
Grön Ungdom Halland på Facebook: https://www.facebook.com/groups/331567196908036/?fref=ts
Grön Ungdom Värmland på Facebook: https://www.facebook.com/groups/548565968525151/?fref=ts

Grön Ungdom Trollhättan-Vänersborg på Facebook: https://www.facebook.com/groups/64255044904/?fref=ts
Grön Ungdom Strömstad på Facebook: https://www.facebook.com/groups/618054254968251/?fref=ts
Grön Ungdom Skaraborg på Facebook: https://www.facebook.com/groups/196617613688475/?fref=ts
Grön Ungdom Sjuhärad på Facebook: https://www.facebook.com/groups/652917571458547/
Grön Ungdom Bohuslän på Facebook: https://www.facebook.com/groups/324672944219014/?fref=ts

Det är nu det gäller, valrörelsen har bara börjat och vi är för många för att kunna tystas. Vi ses i mötesrummen, på Rosenbad, på barrikaderna och längst fram i tåget för antirasism, medmänsklighet och öppna gränser – och du behövs i det tåget. Nu kör vi!

Carolina Bruseman
Grön Ungdom Väst
Mejl

Share this article:

Tags:

Heta debatter, nya kunskaper och massa trevligt folk – glöm INTE att anmäla dig till årsmötet: https://t.co/4pN08ILbcA 💚 #grönu
Följ oss på Twitter