I måndags ägde en ungdomspolitisk debatt rum i spegelsalen i Gävles stadshus. Diverse komunpolitiker, ungdomsförbunden samt ungdomsrådet deltod för att debattera “skoltid och fritid.”

Grön Ungdom Gävle lade fokus i att skapa tryggare miljö i skolan genom att förbättra omklädningsrum och matsalar, samt att uppvärdera ungdomskultur, exempelvis grafitti och datorspel. Vi menar att omklädningsrummen och matsalen upplevs som ett hinder för många elever och behöver bli bättre utrustade och mer inkludernade för att alla elever ska kunna ta del av det skolan ska erbjuda. Vi menar också att komunen måste satsa större på ungdomskulturen och, i och med det, uppvärdera ungas fritid. Exempelvis genom skateparker eller lagliga grafittiväggar.

Debatten webbsändes och går att lyssna på HÄR!

www.gronungdom.se/gavle/

Share this article:

Tags:

Sverige växer!
Vi behöver fler bostäder och billigare bostäder för att uppfylla de behov som finns.
Folk flyr sina hem och Sverige, som är stort och rikt och glesbyggt, har alla förutsättningar för att erbjuda nya hem för dessa människor. Vi vill ha bostäder inte Murar!

Idag deltod Grön Ungdom Gävle på en manifestation arrangerad av folkkampanj för asylrätt med en banderoll med texten: “BOSTÄDER INTE MURAR”

20160423_121541 20160423_124457

www.gronungdom.se/gavle/

Share this article:

Tags:

8mars

 

 

Ätstörningar är allvarliga folkhälso- och samhällsproblem som alla i vårt samhälle kommer i kontakt med mer eller mindre. Få översikt över vad de är och insikt i hur de skapas och hur de kan lindras. Föredrag och samtal med Grön Ungdom Gävle och Frisk&fri. 
Det bjuds även på vegansk soppa!

När: 8 mars kl.18.00
Var: Miljöpartiets lokal – hörnet Nygatan3 / Vågskrivargatan 5

Alla är välkomna!

www.gronungdom.se/gavle/

Share this article:

Tags:

Dåd som det i Sthlm idag begås för att sprida panik, hat och rädsla. Vi måste fortsätta hålla ihop. Våra tankar är med offer och anhöriga❤
Följ oss på Twitter